Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Rijschool F. de Lange

 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Rijschool F. de Lange
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Mail dit bedrijf

  Stuur een bericht naar Rijschool F. de Lange

Waardeer deze rijschool

Auto (B)

Tijdens de autorijles rijd je in een BMW 3 Serie. Je wordt dan van huis of school opgehaald en natuurlijk weer thuisgebracht. Je krijgt een eigen instructeur toegewezen die jou begeleidt tot aan je examen. Van deze instructeur ontvang je een afsprakenkaart, zodat je dag en tijdstip niet kunt vergeten.

De instructeurs rijden van maandag tot en met vrijdag ‘s morgens van 08.00 uur tot ‘s avonds 21.00 uur. Op zaterdag word er alleen overdag rijles gegeven.

Je rij-opleiding kan bestaan uit losse lessen of een pakket. Wanneer je voor een pakket kiest is het noodzakelijk dat je eerst een intestles (2 x 50 minuten) rijdt, zodat de instructeur een schatting kan maken van het aantal lessen dat je nodig hebt.

Motor (A)

Indien je 24 jaar of ouder bent kan je gaan motorrijden op een motor in de zware categorie (40Kw+).
Ben je nog geen 20 jaar dan krijg je les en doe je examen op een motor in de lichte categorie (tot 11Kw). Per 1 januari 2014 is daar een tussencategorie bij gekomen voor mensen tussen de 20 en 24 jaar. Klasse A2. Motorinhoud tussen de 20-35 Kw.

Nadat je eerst uitleg over het motorvoertuig hebt gekregen ga je, wanneer de instructeur denkt dat je de motor onder controle hebt, zelf met de motorfiets over de weg naar een oefenlokatie om daar de bijzondere verrichtingen doen. Het eerste examen dat je dan aflegt is voor de voertuigbeheersing (AVB). Indien je een geldig autorijbewijs hebt kan je dit examen al afleggen voordat je het theorie examen voor de motor hebt gehaald!

Het tweede examen is voor de verkeersdeelneming (AVD). Dit laatste examen (AVD) kan je alleen maar doen indien je in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat EN wanneer je het AVB examen met succes hebt afgerond!

Materiaal

Als je niet in het bezit bent van de vereiste kleding, helm en handschoenen, dan kan je gebruik maken van de kleding van de rijschool. Als je gebruik maakt van de helm van de rijschool is een helmmuts verplicht. Dit is voor het behoud van de helmen en uit het oogpunt van de hygiëne. Voor de vereiste schoenen/ laarzen dient men zelf zorg te dragen.

Een helmmuts kan bij de rijschool worden aangeschaft voor de prijs van € 4,50.

Bromscooter (AM)

Indien je niet in het bezit bent van een autorijbewijs moet je een theoriecertificaat halen voor de categorie AM2. Je kan vanaf 15,5 jaar theorie examen doen bij het CBR. Praktijk examen kan echter pas vanaf 16 jaar! Je behaalde theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig. Ben je binnen deze tijd geslaagd voor je praktijkexamen dan kan je bij het gemeentehuis van de gemeente waar je staat ingeschreven je bromfietscertificaat aanvragen. Met het behaalde bromfietscertificaat (AM2) mag je zowel op een schakel alsmede een automaat bromfiets of snorfiets rijden. Ook mag je dan in een brommobiel rijden.

Materiaal

Je krijgt bij onze rijschool individuele begeleiding van een ervaren instructeur.
De rijlessen worden in overleg gepland en zijn op meerdere dagen mogelijk.
Wij zorgen voor de scooter (Kymco), jij voor je theoriecertificaat en ID kaart.
Heb je een helm van jezelf mag je die gerust meenemen naar de lessen en het examen.
Heb je geen eigen helm, dan mag je er een van ons gebruiken.
Als je gebruik maakt van de helm van de rijschool is een helmmuts verplicht. Dit is voor het behoud van de helmen en uit het oogpunt van de hygiëne.
Een helmmuts kan bij de rijschool worden aangeschaft voor de prijs van € 4,50.

Aanhangwagen (B.E)