Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Peter Bonte Auto-Motorrijschool

 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Peter Bonte Auto-Motorrijschool
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Peter Bonte Auto-Motorrijschool

Waardeer deze rijschool

53a35482a4776.png

Je autorijbewijs halen is een mijlpaal in je leven. Maar je rijbewijs krijg je niet zomaar, hiervoor moet je examen doen. In Nederland mag je vanaf je 17e onder begeleiding rijden en vanaf je 18e alleen, mits je in het bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs. Om het rijbewijs te kunnen halen moet je laten zien dat je het voertuig onder controle hebt en op de hoogte bent van de Nederlandse wetgeving voor wat betreft het verkeer.

Theorie Examen

Om een autorijbewijs te kunnen halen wordt van je verwacht dat je alle verkeersregels kent. Hoe hard mag je in de bebouwde kom, mag je parkeren naast een gele lijn en wat moet je als je een brandweerauto in je spiegel ziet met zijn zwaailichten aan. Dit zijn allemaal vragen die voor kunnen komen op een theorie-examen. Op het theorie-examen worden drie belangrijke onderdelen getoetst, te noemen:

Gevaarherkenning

 • Verkeersregels
 • Verkeersinzicht

Praktijk examen

Tijdens het praktijkexamen voor je autorijbewijs laat jij zien dat je de auto onder controle hebt, het verkeer goed kunt inschatten en je voldoende kunt aanpassen aan de verkeerssituatie. Het praktijk examen duurt ongeveer 35 minuten en vraagt Rijschool Peter Bonte voor je aan. Dit wordt pas gedaan als de instructeur denkt dat jij het voertuig voldoende onder controle hebt om te slagen.