Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Auto-Motorrijschool Smids

 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Auto-Motorrijschool Smids
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Auto-Motorrijschool Smids

Waardeer deze rijschool

Rijopleiding Schakel

De rijopleiding personenauto schakel bestaat uit de 2 onderdelen; het onderdeel theorie- en het praktijkexamen. Hieronder wordt er uitgelegd wat je nodig hebt om deel te nemen aan deze examens. Vraag je instructeur of hij een theorieexamen voor je kan reserveren, je kunt dan ook bij je eigen rijschool een theoriecursus volgen waardoor de kans op slagen nog groter wordt.

Theorie-examen
Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Bij het theorieexamen ontvang je een uitslagformulier met daarop de score en of je geslaagd of gezakt bent. Ook kun je hier herleiden op welke onderdelen je misschien nog beter moet studeren. Wanneer je geslaagd bent wordt het theoriecertificaat digitaal in de computer bij het CBR opgeslagen, op het moment dat je praktijkexamen doet kan de examinator de score vanuit de computer opvragen. De theorie is geldig gedurende 12 maanden na het behalen ervan.

Rijopleiding Automaat

Het rijbewijs is voor de meeste mensen een groot goed. Het betekent namelijk mobiliteit en vooral zelfstandigheid. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of als je een arm of been niet goed meer kunt gebruiken? Kortom, kun je met een lichamelijke handicap zelfstandig de weg op?

Wat het CBR betreft is het antwoord op deze vraag bijna altijd ’Ja’. Er zijn aan de auto zoveel technische aanpassingen mogelijk, dat het voor bijna iedereen met een lichamelijke handicap mogelijk is om verantwoord auto te rijden. Het is soms ook mogelijk om met een aangepaste motorfiets, vrachtauto of autobus te rijden.

Veiligheid
Voor een gehandicapte bestuurder gelden dezelfde rijvaardigheidseisen en veiligheidsnormen als voor andere bestuurders. De verkeersveiligheid staat immers voorop. Het moet natuurlijk voor de gehandicapte wel mogelijk zijn om aan die eisen te voldoen. Zonodig wordt het voertuig aangepast aan de mogelijkheden van de bestuurder. 

Rijschool Smids
Pauloane 16
9281 RX Harkema

Kanselarye 36
9288 CJ Kootstertille

Tel: 0512 - 361 413
Bgg: 0512 - 332 163
Gsm: 06 - 133 806 65