Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Motorrijschool Postema

vorige
 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Motorrijschool Postema
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Motorrijschool Postema

Waardeer deze rijschool

53b13064dc905.png

Waarom motorrijschool Postema?

Motorrijschool Postema is al vanaf 1989 een begrip in Friesland. Kwaliteit, betrouwbaarheid en zekerheid staan bij mij altijd hoog in het vaandel. Ik bied u al deze aspecten en dat is terug te vinden in oa. het slagingspercentage.
Ook zal u onder andere bijgebracht worden wat te doen als u in de berm terecht komt. U moet een berm ook leren herkennen als zijnde vluchtweg. Wat te doen als er een obstakel voor u op de weg ligt, of als er een dier plotseling de weg oversteekt. Bewust worden dat u op de motor kwetsbaarder bent dan in de auto. De instructeur rijdt altijd met een volgmotor achter de leerling aan.


Twee categorieën

Als je jonger bent dan 21 jaar, moet je het examen afleggen op een lichte motor met een vermogen van minder dan 35 kW. De cilinderinhoud van deze motor moet meer dan 120 cc zijn en hij moet minstens honderd kilometer per uur kunnen rijden.

Ben je 21 jaar of ouder, dan mag je kiezen of je het examen wilt afleggen op een lichte motor of een zware. Zo'n zware motor moet een vermogen hebben van 35 kW of meer. Voor beide categorieën geldt dat de motor moet zijn voorzien van spiegels, richtingaanwijzers en een L-bord achter op de motor.

Examen met een lichte motor

Als je slaagt voor een examen op een lichte motor, krijg je (ongeacht je leeftijd) een rijbewijs A met een beperkte bevoegdheid. Je mag dan twee jaar lang alleen rijden met een motor met een vermogen van hoogstens 25 kW en hoogstens 0.16 kW 'per kilo ledig gewicht van de motor'. Pas na twee jaar mag je overstappen op een zwaardere motor; daar hoef je niet opnieuw examen voor te doen.

Examen met een zware motor

Slaag je voor een examen op een zware motor, dan krijg je van de gemeente waar je woont een rijbewijs A zonder beperkingen. Je mag daarmee direct op elke motor rijden.