Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Thomas Rijopleidingen

 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Thomas Rijopleidingen
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Thomas Rijopleidingen

Waardeer deze rijschool

 Thomas Rijopleidingen is een kleine maar persoonlijke rijschool. Als je via de achterdeur naar binnen stapt kom je in de keuken waar je hartelijk wordt ontvangen.

Met de persoonlijke begeleiding proberen we je zo snel mogelijk naar het examen toe te loodsen. We plannen de lessen in overleg en wil je een weekje niet of juist twee keer zullen we alles doen om dit te realiseren.

We onderscheiden ons van andere rijscholen door onze persoonlijke en aantrekkelijk geprijsde aanpak. Wil je meer weten. Bel ons dan voor een afspraak! T: 055 – 3010151

Autorijlessen

Tijdens de rijopleiding wordt – naast het normale lespakket – ook uitgebreid aandacht besteedt aan het leren omgaan met technische hulpmiddelen zoals cruise-controle, ABS en GPS. Ook het “gewone” kaartlezen en borden volgen wordt in de rijopleiding verwerkt.

Wij hanteren lesuren van 50 minuten. Daarnaast kennen we zogenaamde blokuren, dat wil zeggen twee aaneengeschakelde lesuren van 50 minuten elk.

Nadat de leerlingen zich de grondbeginselen van het autorijden (sturen, remmen, gas geven en schakelen) op een parkeerterrein hebben eigen gemaakt, worden de lessen op de openbare weg vervolgd. Na verloop van tijd worden er steeds meer gecompliceerde verkeerssituaties opgezocht.

De vorderingen van de leerlingen worden door de instructeur bijgehouden op zelfontwikkelde leskaarten. Deze worden steeds na afloop van de les door de instructeur bijgewerkt waarbij de leerlingen op ieder gewenst moment inzage kunnen krijgen. De lesafspraken worden bijgehouden op een afsprakenkaartje.

Motorrijlessen

AVB (voertuigbeheersing)

Het onderdeel AVB bestaat uit 12 oefeningen welke wij op verschillende niveau’s behandelen op diverse parkeerplaatsen in en om Apeldoorn. Wanneer de leerling de motor op een dusdanige manier kan besturen dat het naar het oordeel van de instructeur veilig is, rijdt men zelfstandig naar de desbetref­fende oefenplaats. Daarvóór gaat men bij de instructeur achterop. Op het moment dat de leerling de oefeningen voldoende beheerst, wordt het AVB-examen aangevraagd. Tijdens de aanloop naar het examen wordt steeds meer nadruk gelegd op de lessen “verkeersdeelneming”, en worden de oefeningen regelmatig bijgehouden.

AVD (verkeersdeelneming)

Daarna volgen de lessen met betrekking tot het onderdeel AVD. Wij vinden het van wezenlijk belang dat de leerlingen niet alleen worden voorbereid op het af te leggen CBR-examen, maar vooral worden voorbereid op zelfstandig en veilig motorrijden. Om dit te bereiken wordt tijdens de lessen zoveel mogelijk verschillende verkeerssituaties opgezocht, zowel in als buiten de gemeente Apeldoorn.

Uiteraard is het doel het behalen van het A-rijbewijs. Daarom streven wij naar een niveau ruim boven de CBR-eis. Mocht een leerling dan op de examendag wegens nervositeit minder presteren, blijft er in de regel toch voldoende niveau over om te kunnen slagen.

Tegen het einde van de rij-opleiding zullen bepaalde onderdelen van de zogenaamde “Verhoogde Rijvaardigheids Opleiding” aan de orde komen.

Met name aan de onderdelen “Zien en gezien worden” en “Kijktechniek” wordt ruimschoots tijd besteed.

Aanhangerrijbewijs

De opleiding voor het E-rijbewijs is niet alleen voor mensen die dit rijbewijs nog niet hebben. Ook chauffeurs die het “E-stempeltje” al hebben – maar weinig tot niet met een aanhangwagen hebben gereden – voelen zich een stuk zekerder na een paar lessen. Velen zeggen daarna veel makkelijker en prettiger met de eigen aanhanger, caravan, boot- of paardentrailer te rijden.

Wij hanteren lesuren van 50 minuten. In de praktijk is echter gebleken dat dubbele lesuren – zogenaamde blokuren – voor de aanhanger-opleiding vaak een beter rendement oplevert.

Omdat iedereen die begint aan het E-rijbewijs reeds in het bezit is van een autorijbewijs, wordt de nadruk vooral gelegd op het bewust zijn van de lengte en het gewicht van de combinatie én natuurlijk de bijzondere verrichtingen.

Na een kennismakingsles van 2 uur is de instructeur meestal in staat om een inschatting te maken van het aantal lessen dat nodig is om het examen met goed gevolg af te leggen.

Uiteraard is het doel het behalen van het E-rijbewijs. Daarom streven wij naar een niveau ruim boven de CBR-eis. Mocht een leerling dan op de examendag wegens nerveusheid minder presteren, blijft er in de regel toch voldoende niveau over om te kunnen slagen.