Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Verkeersschool Voskamp

  • Stuur naar vriend(in)

    Advertentie: Verkeersschool Voskamp
    Jouw naam:
    Jouw e-mailadres:
    Beschrijving:
     
  • Stuur een bericht naar Verkeersschool Voskamp

Waardeer deze rijschool

Verkeersschool Voskamp: op weg naar je rijbewijs!

Autorijbewijs, motorrijbewijs, brommerrijbewijs of vrachtwagenrijbewijs halen? Verkeersschool Voskamp verzorgt al 50 jaar uitstekende rijopleidingen, met een slagingspercentage ver boven het landelijk gemiddelde. Bij ons ga je verantwoord en veilig de weg op en haal je in je eigen tempo je rijbewijs.

Lessen met pakket of traditioneel?

Bij ons volg je een standaard rijopleiding (losse lessen) of je kiest voor een lespakket of een snelcursus. We geven rijles in Zutphen, Warnsveld, Dieren, Vorden en Brummen. Maar ook rijles in Lochem, Laren, Eerbeek, Gorssel, Eefde, Steenderen, Empe en Voorst. Verkeersschool Voskamp staat voor kwaliteit: we zijn niet voor niets aangesloten bij de FAM, BOVAG en KNMV. Daarnaast zijn al onze instructeurs opgeleid volgens de RIS-methodiek.

Rijsimulator

Als enige autorijschool in de regio hebben we een rijsimulator. Hierin kun je vanaf je 16e al oefenen en rijervaring opdoen, zodat je goed voorbereid de weg op gaat. Dankzij deze voorsprong haal je sneller je rijbewijs.

Je rijbewijs halen, hoe doe je dat?

Als je wilt rijden op een bromfiets, scooter of motor, in een auto, brommobiel of vrachtwagen, heb je een rijbewijs nodig.

De rijopleiding bij Verkeersschool Voskamp bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. De theoriecursus bestaat uit theorielessen in ons speciale theorielokaal in Warnsveld, thuis leren uit het theorieboek en het theorie-examen. Daarnaast is er het praktijkdeel: de rijlessen. We geven rijles in Zutphen, Warnsveld, Dieren, Vorden, Brummen, Lochem, Laren, Eerbeek, Gorssel, Eefde, Steenderen, Empe en Voorst.
Tijdens de rijlessen leer je hoe het voertuig werkt, hoe je het kunt besturen en hoe je er veilig mee de weg opgaat. Heb je laten zien dat je goed kunt rijden, dan mag je rijexamen doen. Als je dat hebt gehaald, dan mag je je rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis.

Rijlessen voor motorrijbewijs A

Motorrijden wordt steeds populairder. Op een motor kun je vlot en flexibel door het verkeer manoeuvreren. Om goed voorbereid en veilig te kunnen motorrijden, heb je een goede motorrijopleiding nodig. De praktijklessen worden gegeven vanaf de rijschool.

Met ingang van 19 januari 2013 zijn er voor het motorrijbewijs drie verschillende categorieën waardoor er drie verschillende motorrijbewijzen gehaald kunnen worden; A1, A2 en A.

Motorrijlessen vanaf je 17e

Categorie A1 (lichte motor <11 kW)

Vanaf je 17e jaar mag je theorie-examen doen. Je mag ook vanaf je 17e met motorrijlessen starten mits je dan wel in het bezit bent van het theoriecertificaat A of autorijbewijs (2todrive). Vanaf je 18e jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing en verkeersdeelneming doen. Dit is een motorrijbewijs waarmee je alleen op een lichte motor mag rijden.

Categorie A2 (middelzware motor <35 kW)

Vanaf je 20e jaar mag je rechtstreeks A2 examen doen. Je moet dan theorie-examen en twee praktijkexamens doen. Als je al minimaal twee jaar A1 hebt en dan A2 gaat doen, hoef je alleen praktijkexamen Verkeersdeelneming te doen (geen theorie-examen en voertuigbeheersing.).

Categrorie A (aanvullend)

Minimaal twee jaar na het behalen van A2 mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen. Dit is dan categorie A (aanvullend). Ook dan hoef je alleen het praktijkexamen verkeersdeelneming te doen.

Categorie A (rechtstreeks)

Begin je na je 24e jaar? Dan mag je direct examen A doen (motor met onbeperkt vermogen)! Je hoeft dan niet eerst examen A1 en A2 te doen. Je moet dan theorie-examen en de twee praktijkexamens te doen.

Rijlessen voor autorijbewijs B

Voor autorijles kun je bij Verkeersschool Voskamp kiezen uit losse rijlessen, een praktijkpakket met examengarantie of een snelcursus rijbewijs. In overleg met jou kiezen we de autorijopleiding die het beste bij je past. Hiervoor kun je een test doen, waarbij we kijken naar je aanleg, motivatie en behendigheid. Op basis van de punten die je bij deze test haalt, geven we je advies over de beste keuze voor jou. Overigens kun je bij ons ook kiezen voor rijles in een auto met automatische versnelling.

Rijlessen voor rijbewijs BE: auto met aanhanger

Als je achter een auto of bestelauto een aanhanger wilt voortbewegen dan is een autorijbewijs (cat. B) niet altijd voldoende. Het rijbewijs B geeft de bevoegdheid om aan het motorrijtuig een aanhangwagen te koppelen met een gewicht van maximaal 750 kg of meer dan 750 kg maar de combinatie (beide voertuigen samen) mag dan niet zwaarder zijn dan 3500 kg. Let dan wel op de technische mogelijkheden van het trekkend voertuig (maximale trekhaaklast).

Voldoe je niet aan bovenstaande eisen, dan is rijbewijs BE vereist.

Rijlessen voor vrachtwagenrijbewijs C en C1

Wanneer u beroepsmatig vrachtwagen wilt rijden en geboren bent na 30 juni 1955 dan heeft u uw vakbekwaamheidsdiploma nodig. Dit wordt met code 95 op uw rijbewijs vermeld. Voorheen heette dit het chauffeursdiploma.

Deze code is tot vijf jaar na afgiftedatum van rijbewijs C geldig. Om uw vakbekwaamheid te behouden, bent u verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen.

Lessen voor basisopleiding taxichauffeur

Taxichauffeur is een specialistisch vak. Je moet niet alleen goed en veilig kunnen autorijden, maar ook klantvriendelijk zijn, optimale service verlenen en een comfortabele rijstijl hebben. Daarom is vanaf 1 juli 2014 het basisdiploma taxichauffeur wettelijk verplicht als je taxichauffeur wilt worden. De opleiding hiervoor kun je volgen bij Verkeersschool Voskamp. Heb je je examen gehaald, dan krijg je het chauffeursdiploma taxichauffeur van het CCV.

De opleiding tot taxichauffeur

De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • klantgerichtheid en beroepshouding;
  • klachtenprocedures;
  • administratie;
  • ritvoorbereiding;
  • wet- en regelgeving;
  • communicatie;
  • conflictsituaties;
  • oplossen van storingen;
  • voertuigcontrole;
  • veilige, comfortabele en professionele verkeersdeelname;
  • stratenkennis, route en reistijd.

Hoe lang duurt de opleiding tot taxichauffeur?

Het theoriegedeelte duurt 4 dagdelen en het praktische gedeelte 1 dagdeel. Je kunt de cursus volgen bij onze rijschool in Warnsveld, maar ook bij het taxibedrijf waar je werkt. Je doet afzonderlijk theorie- en praktijkexamen voor je diploma taxichauffeur, bij één van de locaties van de divisie CCV van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).