Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Motorrijschool Vink

 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Motorrijschool Vink
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Motorrijschool Vink

Waardeer deze rijschool

Motorrijschool Vink Groningen bestaat al sinds 2004 en is een van de beste motorrijscholen in Groningen om snel je rijbewijs te halen! Goedkoop lessen maar toch kwaliteit voor je geld? Door een goede verkeersopleiding niet meer rijlessen dan nodig! Rijschool Vink Groningen richt zich op het geven van Motorrijlessen. Onze examens worden afgenomen in Groningen.

Theorie

De theorie-online-opleiding die wij verzorgen is geheel gratis bij onze pakketten. Met behulp van een systeem dat gelijk is aan die van het C.B.R. wordt u voorbereidt op het examen. Ook staan de nieuwste vragen duidelijk uitgelegd.

Praktijk

Als je begint met lessen heb je de keuze uit de lichte of zware categorie motor. Tenminste, als je 24 jaar of ouder bent. Indien je jonger bent, ben je verplicht om op de lichte motor examen te doen. De motoren die wij voor de praktijk gebruiken zijn de Kawasaki ER6n ABS.

Als je jonger dan 24 jaar bent kun je op zijn vroegst op je 22e een zware motor besturen door het volgende traject af te leggen:

 • 18 Jaar rijlessen volgen + theorie, AVB en AVD examen doen op een 125 cc max. 11kw motor
 • 20 Jaar opnieuw AVD examen doen op een max. 35kw motor. (dit kan al een met een teruggedrosselde 650 cc)
 • 22 Jaar Opnieuw AVD examen doen op een volvermogen motor met min. 35kw
 • Een andere optie is: om de middelste categorie motor over te slaan en te beginnen op de 125cc motor, vervolgens te wachten tot je 24 jaar bent en opnieuw AVB en AVD examen af te leggen op een volvermogen motor van min. 35kw.
 • Per 31 december 2013 is de wetgeving weer aangepast en mag je vanaf 20 jarige leeftijd direct op cat.A2 beginnen (35kw) zonder cat.A1 (125cc) gedaan te hebben!

AVB – motor voertuig beheersing

Bij dit examen worden de bijzondere verrichtingen getoetst. Er moeten in totaal 12 bijzondere verrichtingen worden geleerd verdeelt over 4 clusters. Van deze 12 krijg je er 7 op het examen. Op elke verrichting krijg je een herkansing voor het geval dat deze de 1ste keer niet helemaal goed gaat. Aan het einde moeten er 5 in totaal goed zijn. Je mag dus 2 verrichtingen 2 keer fout doen, maar deze 2 mogen niet uit hetzelfde cluster zijn.

Je hebt je theoriecertificaat voor dit examen nog niet nodig.

AVD – motor verkeers deelneming

Voor het aanvragen van het praktijkexamen moet je een eigen verklaring in vullen, om te zien of je gezond bent en geen medicijnen gebruikt. Tijdens het examen moet je je theoriecertificaat en het uitslagformulier van de AVB kunnen laten zien. Ben je dus voor een van beiden niet geslaagd, dan kun je ook geen examen doen.

Als het examen begint worden er wat technische vragen gesteld over de motor. Daarna krijg je een rit die bestaat uit de volgende elementen: rit door de stad,korte bochten, rit buitenaf, lange bochten, snelweg, plaats op de weg, verkeersregels en borden. Het examen dient te bestaan uit een veilige, vlotte rit. Indien het examen met succes wordt afgerond kun je de volgende werkdag het rijbewijs bij het gemeentehuis aanvragen.Hierna zul je nog 5 werkdagen moeten wachten voor je het rijbewijs daadwerkelijk af kunt halen, ook is het mogelijk om tegen extra betaling het rijbewijs met spoed aan te vragen, in dat geval kun je het rijbewijs de volgende werkdag afhalen.