Handleiding

Het plaatsen van uw bedrijf is geheel gratis

En u mag ook gratis uw website en/of facebookadres vermelden zodat het ook goed is voor uw SEO (betere vindbaarheid door hogere positie binnen Google)

Als u op 1 van de onderstaande foto's klikt om deze te vergroten en u werkt op een laptop dan zult u het kruisje waarmee u de foto weer kunt sluiten vaak niet in beeld zien. Door op de Esc. toets te klikken kunt u de foto ook weer verkleinen.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten
Klik op de afbeelding om deze te vergroten. Heeft u uw bedrijf gevonden klik dan op de bedrijfsnaam
Klik op de gele banner om uw pagina aan uw e-mailadres te koppelen waarna u zelf kunt inloggen
Voer hier uw emailadres in en u krijgt daarna direct een e-mail met een link die u moet bevestigen. U bent dan al direct ingelogd. Uiteraard ontvangt u ook nog een mail met daarin uw inloggegevens zodat u later ook kunt inloggen wanneer u maar wilt
U krijgt van ons een bevestigingsmail om te voorkomen dat een ''grappige'' concurrent onder uw naam dingen gaat plaatsen. Zodra u in deze mail op de bevestigingslink (1) heeft geklikt staat uw bedrijf online

Sla altijd eerst uw gegevens op. Daarna krijgt u een email met uw wachtwoord. Daarna kunt u inloggen en op ''Wijzig uw gegevens'' klikken. Daarna kunt u afbeeldingen en tekst toevoegen zoveel u wilt

Na het inloggen is de banner ''plaats uw bedrijf'' veranderd naar ''Wijzig uw gegevens''

Hoe kunt u tekst, afbeeldingen en / of video's toevoegen?

Hierboven en ook hieronder laten we u zien hoe u afbeeldingen en video's kunt toevoegen. Uiteraard spreekt het toevoegen van tekst voor zich (gewoon typen)

Gratis adverteren op autorijschoolgids.nl

1      Waarom een gratis vermelding op autorijschoolgids.nl?


Als autorijschool is het uiteraard altijd goed om op zoveel mogelijk plaatsen vermeld te staan. Iedere vermelding is een ingang voor nieuwe klanten omdat de huidige generatie klanten bijna altijd eerst op internet zoekt voordat een beslissing wordt genomen.
Tel daarbij op de extra’s die u op autorijschoolgids.nl krijgt en u zult direct inzien dat het u op zeker klanten gaat opleveren.

2      Wat u allemaal krijgt op autorijschoolgids.nl


Om te beginnen worden u adres en contactgegevens vermeld zoals u deze invult. Dat is dus goed voor de bereikbaarheid.

Maar u krijgt veel meer. We sommen enkele zaken op:

·         U kunt uw website vermelden waardoor iedereen met 1 klik door kan naar u website

·         Heeft u Facebook? Die kunt u ook apart vermelden

·         U krijgt een e-mailformulier waarop (toekomstige) klanten u kunnen mailen. Deze mails komen automatisch binnen op het door u opgegeven e-mailadres

·         De locatie van uw bedrijf wordt duidelijk op een kaart aangegeven

·         U kunt zelf de teksten aanmaken en bewerken wanneer u dat wilt. Zo kunt u (onbeperkt) alle informatie kwijt die u met uw klanten wilt delen zoals bijvoorbeeld slagingspercentages, de auto’s waarin u les geeft en alles wat u verder kwijt wilt en wilt delen met uw klanten.

·         Via een reviewknop kunnen klanten hun mening over uw bedrijf geven. Alle reviews komen uiteraard eerst bij u binnen (via mail) en u kunt dus eventuele klachten oplossen voordat deze online komen. U heeft dus de mogelijkheid om te verhinderen dat een negatieve review ook daadwerkelijk wordt geplaatst.

3      Waarom een vermelding op autorijschoolgids.nl gratis is?


Als u kiest voor de gratis vermelding komt er boven en onder uw pagina reclame in beeld die gericht is op de doelgroep die de site veelal zal bezoeken. Aan deze reclame verdienen wij net genoeg om het voor u gratis te kunnen houden.

Wilt u liever geen reclame in beeld? Dat kan!

Voor slechts €15 per jaar wordt uw pagina geheel reclamevrij getoond. Uiteraard kunt u dat later ook heel eenvoudig omzetten. Door aan te vinken dat u geen reclame wilt geeft u aan dat u een factuur van €15 (ex BTW) per jaar van ons wilt ontvangen. Door simpelweg een blokje aan te vinken geeft u aan dat u geen reclame wilt en zorgen wij er automatisch voor dat uiteraard ook geen reclame wordt getoond. Door te kiezen voor geen reclame ziet uw pagina er uiteraard professioneler uit en kan er ook nooit een concurrent op uw pagina adverteren.

4      Wat levert een vermelding op autorijschoolgids.nl u op?

·        
 
Klanten – Omdat autorijschoolgids.nl ook actief champagne zal voeren zullen veel mensen die zich aan het oriënteren zijn op de gids kijken.

·         Betere vindbaarheid binnen de zoekmachines – Door het vermelden van uw website wordt deze door de zoekmachines direct iets hoger gewaardeerd. Het is namelijk een zeer gerelateerde link die aangeeft dat uw bedrijf actief is en ook daadwerkelijk een rijschool is. Verder kunt u door een korte of meer uitgebreide tekst toe te voegen ook zelf uw vindbaarheid in de zoekmachines nog meer verhogen. Als u daarvoor een andere tekst gebruikt dan op uw website heeft u zelfs dubbele ingangen via de zoekmachines.

·         Beter klantencontact – Doordat klanten laagdrempelig hun mening mogen en kunnen geven over uw bedrijf zult u snel en gemakkelijk kleine ongemakken uit de wereld kunnen helpen. Verder zullen de complimenten die online komen te staan uw bedrijf uiteraard ook goed doen en zult u bij uw vermelding in Google een voorkeurspositie krijgen op grond van het aantal sterren dat u heeft.

·         Betere bereikbaarheid – Door het vermelden van uw NAW gegevens zullen (toekomstige) klanten direct en makkelijk contact met u op kunnen nemen.

5      De harde garanties van autorijschoolgids.nl

·        
Wij garanderen dat onze prijzen nooit stijgen. GRATIS blijft GRATIS! En als u kiest voor €15 per jaar voor een reclamevrije site dan blijft dat ook €15 per jaar.

·         Wij garanderen dus dat de optie om gratis uw bedrijf te publiceren ook altijd blijft bestaan. Het is dus geen ‘’lokkertje’’ om u later alsnog een rekening te kunnen sturen. Zelf kunt u uiteraard wel altijd besluiten om te kiezen voor een reclamevrije plaatsing. Hiervoor kunt u altijd in uw ''backoffice'' het vakje aanvinken en opslaan.

·         Wij garanderen uiteraard dat wanneer u kiest voor gratis plaatsing de getoonde reclame nooit aanstootgevend of anderszins schokkend zal zijn

·         Wij garanderen u dat uw e-mailadres door ons alleen wordt gebruikt om contact met u op te nemen en om onze maandelijkse nieuwsbrief naar u te mailen. In het door ons geleverde emailformulier waarmee uw klanten contact met u kunnen opnemen wordt het emailadres uiteraard versleuteld zodat spammers er geen misbruik van kunnen maken.

·         Wij garanderen u dat u altijd uw gegevens zelf aan kunt passen en uw teksten kunt bewerken. Zo kunt u dus indien u dat wilt ook acties communiceren met uw doelgroep. 

Hoe plaatst u uw bedrijf? Het is heel simpelOm te beginnen hebben we de meeste rijscholen al op de site vermeld met de gegevens die bij ons bekend zijn. Deze gegevens zijn uiteraard nog niet compleet.

Kijk of uw bedrijf er bij staat en klik dan op de link: ''is dit uw bedrijf? Pas hier de gegevens aan'' - Deze staat direct onder het kaartje.

BELANGRIJK!!! Als u deze optie kiest dan krijgt u een scherm waarin u uw emailadres moet invoeren. Zorg dat u dat goed doet want u krijgt op dat adres een bevestigingsmail en ook uw wachtwoord. Als u later weer in wilt loggen dan doet u dat met uw emailadres en het wachtwoord dat we u hebben gestuurd. In het ''grijze menu'' aan de bovenkant ziet u dan staan ''Wijzig uw gegevens'' en als u daar op klikt kunt u aanpassen/toevoegen wat u wilt. Opslaan doet u dan met de groene knop rechtsonder.

Staat uw bedrijf er nog niet bij? Kies dan voor de link: ''Plaats uw bedrijf'' - Deze link staat bovenaan de site.

Het aanpassen van de bedrijfsgegevens

Bij het invoeren van uw bedrijfsgegevens ziet u de volgende velden:

Bedrijfsnaam - Hier komt de naam van uw bedrijf

Uw naam - Hier komt de naam van uw contactpersoon - Deze komt niet in beeld

E-mailadres - Uw e-mailadres wordt niet getoond op de site. Wel wordt het verwerkt in een makkelijk antwoordformulier waarmee klanten en geïnteresseerden u kunnen mailen. Deze mail gaat naar het door u opgegeven e-mailadres dus zorg er voor dat daar geen fout in staat.

Postcode en Huisnummer - De postcode wordt samen met het huisnummer gebruikt om automatisch uw adres compleet te maken en de locatie van uw bedrijf op de kaart aan te geven

Telefoonnummer - Dit is het nummer dat op de website zal worden getoond dus kies het nummer waar u het best op te bereiken bent

Website - Heeft u een website dan kunt u het adres van uw site hier invullen zodat mensen die meer willen weten ook direct naar uw website kunnen surfen

Facebook - Facebook is tegenwoordig belangrijk en als u ook een Facebookpagina heeft kunt u het adres kopieren en hier in plakken (of overtypen). Als bezoekers er op klikken gaan ze direct naar uw Facebookpagina.

De ''sterrenwaardering'' van uw rijschool

Bezoekers van uw site kunnen uw rijschool een waardering geven van 1 tot en met 5 sterren. de rijschool met het hoogste gemiddelde zal altijd bovenaan staan, zowel op de gemeentepagina als op de provinciale en de landelijke (Home) pagina's.

Vraag dus uw (oud) leerlingen om een review. Dat is namelijk niet alleen van belang voor uw positie op de site maar ook zeer nuttig voor de vindbaarheid in de zoekmachines.

Uiteraard snappen wij dat u zelf ook alvast een waardering geeft. Want als er 1 over de drempel is worden de sterren getoond en volgen er snel meer.

Bovendien heeft een goede sterren-waardering ook nog eens invloed op uw ranking in de zoekmachines. U wordt daar gevonden op een manier die direct veel meer vertrouwen uitstraalt. (Zie het onderstaande voorbeeld)

 

 

Uw eigen informatie op de site plaatsen

U kunt onbeperkt uw informatie kwijt op uw pagina. Alle informatie die u wilt delen zoals bijvoorbeeld:

De auto's waar u mee lest

Over speciale lessen zoals ''faalangst''

Uw slagingspercentages

Over de personen die les geven

Wat u maar wilt kunt u in ieder geval kwijt en ook heeft u de mogelijkheid om foto's toe te voegen.

Hoe wijzigt u later uw gegevens en tekst?


U krijgt van ons een bevestigings e-mail met daarin ook een wachtwoord. Inloggen doet u daarna altijd met uw e-mailadres en dat wachtwoord.

Door in te loggen komt u in het bewerk-gedeelte van de website en daar ziet u dat de grijze knop bovenin waar eerder ''plaats uw bedrijf'' stond is gewijzigd naar ''wijzig uw gegevens''.

Daar kunt u aanpassen / toevoegen wat u wilt en daarna klikt u rechts onderin op de groene button om uw gegevens op te slaan. 

Ook kunt u daar eventuele reviews die niet aan de eisen voldoen en bijvoorbeeld schuttingtaal of andere ongewenste uitingen bevatten verwijderen.

Let op!!! Uiteraard maakt u zich niet geloofwaardig als u ook terechte reviews van eventuele oude, huidige of toekomstige klanten gaat verwijderen. Onze policy is dat alleen reviews die reclame voor anderen maken, schuttingtaal of persoonlijke beledigingen bevatten en reviews die kant nog wal raken mogen worden verwijderd. Plaatsers van reviews die worden verwijderd krijgen hiervan altijd bericht.

Reviews met alleen maar complimenten zijn uiteraard leuk, maar juist de reviews die u wijzen op de punten die beter kunnen zijn van veel meer waarde omdat u zich daarmee kunt verbeteren.

Wel maken we een uitzondering en mogen reviews die een klacht bevatten waarmee de klager zich nog nooit bij u heeft gemeld worden verwijderd. Om de simpele reden omdat u daardoor nog nooit de kans heeft gehad om die klacht tot ieders tevredenheid op te lossen.

 

 

Belangrijk! Met 1 e-mailadres kunt u ook maar 1 rijschool plaatsen!


Bedrijven met vestigingen in meerdere plaatsen moeten dus per plaats een ander account aanmaken en daarvoor steeds een ander e-mailadres gebruiken. 

Wat als u uw wachtwoord kwijt bent?


U gaat dan naar ''inloggen'' en ziet daar de functie: ''wachtwoord vergeten''

U geeft daar uw e-mailadres in en u krijgt direct een nieuw wachtwoord.

Als u uw wachtwoord wilt aanpassen naar een wachtwoord dat u makkelijker kunt onthouden kunt u dat OOK met de ''wachtwoord vergeten'' functie doen.

Let er wel op dat het mogelijk is dat onze e-mail in uw spammailbox terecht kan komen.