Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Cordewener Verkeersschool en Chauffeursopleiding

 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Cordewener Verkeersschool en Chauffeursopleiding
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Cordewener Verkeersschool en Chauffeursopleiding

Waardeer deze rijschool

53a7da10357d8.png

Verkeersschool Cordewener al bijna 50 jaar een begrip in Zuid Limburg.

Sinds rijschool Cordewener in 1963 met een VW Kever van start ging, is veel veranderd. De verkeersdrukte is toegenomen en de rijschool is uitgegroeid tot een verkeersschool met een uitgebreid voertuigenpark. Anno 2012 biedt het bedrijf naast alle rij-opleidingen voor bromfiets, personenwagen en motor tevens de beroepsopleidingen taxi- vrachtwagen- en buschauffeur.

Verkeersschool Cordewener is een erkende Bovag-rijschool en dat staat voor: deskundige instructeurs, goed onderhouden lesauto’s, betrouwbare lesovereenkomsten en een hoog slagingspercentage.

Naast praktische en theoretische rij-opleidingen biedt Verkeersschool Cordewener diverse specialistische nascholingscursussen zoals Het nieuwe rijden, Behaviour Based Safety, Rijoptimalisatie schadepreventie en Digitale tachograaf.

Auto (B / BE)

Voor de autorijlessen bieden wij u graag een pakket op maat aan.

U kunt bij ons kiezen uit verschillende pakketten.

Pakket 1: 25 Praktijklessen inclusief TTT, het Praktijkexamen en GRATISTheorielessen€ 1339,-

Pakket 2: 35 Praktijklessen inclusief TTT, het Praktijkexamen en GRATISTheorielessen€ 1669,-

Pakket 3: 45 Praktijklessen inclusief TTT, het Praktijkexamen en GRATISTheorielessen€ 2019,-

Hoe groter het pakket hoe goedkoper de rijles wordt.

De THEORIE-OPLEIDING is nu helemaal GRATIS (Alleen een boek kopen en op dinsdagavond op de rijschool aanwezig zijn van 18.30 tot 20.30 en dan bepaal jij wanneer je klaar bent om op examen te gaan)

Heb je teveel aan rijlessen ingekocht: Bij ons krijg je deze gewoon terug betaald.

Naast onze schakelauto kunt u ook kiezen voor de automaat. Hiervoor betaalt U bij ons niets extra.

Voor de aanhangwagen rijlessen hebben wij naast de pakketten ook een spoedcursus BE


Motor (A)

Ook voor het motorrijbewijs is VERKEERSCHOOL Cordewener een uitstekend adres. Motorrijden leer je niet bij een autorijschool waar men het wel aardig vindt om er ook nog motorrijles bij te geven! MOTORRIJDEN leer je alleen bij goed getrainde en daarvoor speciaal opgeleide motorrij-instructeurs. Onze mensen willen het jou graag leren omdat zij, net als jij enorm van motorrijden houden.

Enkele voorbeelden:

- Het geven van motorrijles in het verkeer met maximaal twee kandidaten.
- Meerijden of volgen met de motor en dus niet met de auto.
- Het dragen van goed beschermende kleding en er op toezien dat de kandidaat ze ook draagt.
- Leerlingen die nog geen eigen motorkleding hebben mogen ze bij onze rijschool gratis lenen. Wij vinden het niet verstandig om in jeans te lessen!


Bromfiets (AM)

Vanaf 1 maart 2010 is er naast het theorie-examen ook een praktijkexamen ingevoerd voor het behalen van het bromfietsrijbewijs. Je zult een aantal praktijk lessen moeten volgen en tijdens een praktijkexamen zul je moeten laten zien dat je een bromfiets kunt besturen (voertuigbeheersing) en dat je weet hoe jij je in het verkeer moet gedragen (verkeersdeelneming).


Vrachtauto (C / CE)

Deze opleiding wordt verzorgd door een van onze ex beroepschauffeurs.
Zijn ervaring met het verkeer, het laden en lossen en internationaal gereden kilometers geven je een veilig gevoel. op eventuele vragen over dit boeiende beroep kan hij meestal wel een antwoord geven.

Compactopleiding

Het voordeel van deze manier van lessen is dat je in een korte tijd heel veel praktijkervaring opdoet met de vrachtauto. Graag bespreken we de mogelijkheden in een kennismakingsgesprek waar we een prijsopgave kunnen doen.

Waaruit bestaat de opleiding vrachtwagenchauffeur?

De opleiding vrachtwagenchauffeur die wij verzorgen, bestaat uit een theoretisch en
een praktisch gedeelte. Voordat je aan het praktijkexamen kunt deelnemen, voor het vrachtauto-rijbewijs, moet je in het bezit zijn van: de theorievakken Verkeer/Techniek en Administratie als je deze vakken met een voldoende hebt afgerond mag je pas rijexamen doen.

Het theoretisch gedeelte voor de beroepschauffeur bestaat uit 3 onderdelen

- Verkeer / Autotechniek: Kennis van de verkeersregels en verkeerstekens, alsmede de gedragsregels op de weg, toegespitst op de vrachtauto.
- Kennis van de techniek betreffende het dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhoud.
- Vervoersadministratie: Kennis van eisen gesteld aan de vervoerder en chauffeur zoals Vergunningen, Vrachtbrieven, Arbeidstijden wetgeving, div. douanedocumenten, laad- en lostechnieken en heel veel begrippen.
Case studie: (drie denkbeeldige situaties, cases, met betrekking tot de vervoersadministratie) worden aan u voorgelegd, waarbij u per case 15 meerkeuzevragen moet beantwoorden.

Wanneer geslaagd voor je theorie opleiding vrachtwagenchauffeur?

Het examen voor de theorie voor de opleiding vrachtwagenchauffeur bestaat volledig uit meerkeuzevragen. Je moet hierbij onderstaande score halen:
1.Verkeer en Autotechniek: tenminste 40 van de 50 vragen goed
2.Vervoersadministratie: tenminste 40 van de 50 vragen goed
3.Casestudies: tenminste 36 van de 45 vragen goed

Let op:
Je Vakbekwaamheid is niet (zoals het vervallen Chauffeursdiploma) onbeperkt geldig. Iedere 5 jaar moet je verplicht nascholing volgen om je Vakbekwaamheid op peil te houden de zogenaamde Code 95.

Bus (D / DE)

Praktijk bus

Verkeersschool Cordewener heeft zich gespecialiseerd in het maatwerk op het gebied van snelle, doelgerichte opleidingen van buschauffeurs. Het is bij ons mogelijk om binnen enkele maanden tot een volledig gediplomeerd buschauffeur opgeleid te worden.U hebt een rijbewijs D nodig als u een motorrijtuig wilt besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan 8 personen, exclusief de bestuurder. Als u met dit motorvoertuig een aanhangwagen wilt trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan is het rijbewijs E bij D wettelijk verplicht.

De Intake

De lessen beginnen met een intakeles van twee uur, waarbij je de eerste uitleg krijgt over de bediening van de bus, waarna je zelf mag gaan rijden. De instructeur kan je aan het eind van die les zeggen hoeveel lessen je nodig hebt en dus hoe lang de opleiding duurt en wat het gaat kosten.

De Compactopleiding

De meest voorkomende opleidingsvorm is de compactopleiding. Hierbij worden de lessen geconcentreerd op de laatste 2 à 3 dagen voor het examen. Je hebt dan 6 lesuren per dag les, verdeeld in twee blokken van 3 lesuren.
Het voordeel van deze manier van lessen is dat je in een korte tijd heel veel ervaring opdoet met de bus, en er zo eigen mee wordt dat het tenslotte aanvoelt of je met je eigen auto aan het rijden bent. In overleg zijn er natuurlijk ook andere les schema’s mogelijk.

De Theorieopleiding

In september 2008 is de Europese richtlijn ingegaan, die nieuwe eisen stelt aan de toegang tot het beroep van buschauffeur. Vanaf 8 september 2008 geeft CCV geen chauffeursdiploma’s meer af voor buschauffeur. Een code op uw rijbewijs vervangt het CCV-B chauffeursdiploma. Deze code is vijf jaar geldig. Lees hier verder over code op het rijbewijs.

Als u de code vakbekwaamheid op het rijbewijs wilt behalen, dan ziet uw examentraject er als volgt uit:
- Theorie-examen Rijbewijs + Vakbekwaamheid deel 1 (Verkeer & Techniek): 50 meerkeuzevragen
- Theorie-examen Vakbekwaamheid D deel 2 (Administratie): 50 meerkeuzevragen
- Theorie-examen Vakbekwaamheid D deel 3 (Administratie): drie cases met elk 15 gesloten vragen
- Praktijkexamen D
- Praktische toets D (De opleider neemt deze toets af onder toezicht van CCV.)
- Toets besloten terrein D of Toets simulator D (De opleider neemt deze toets af onder toezicht van CCV.)

Het praktijkexamen kunt u afleggen zodra u de eerste twee theorie-examens hebt behaald. Het derde theorie-examen, de Praktische toets D en de Toets besloten terrein D of Toets simulator D mogen ook na het praktijkexamen worden afgelegd.

Als u in het bezit bent van geldige uitslagen van de bovenstaande examens én praktijktoetsen, dan heeft u recht op afgifte van een rijbewijs D (mits medisch akkoord) met code vakbekwaamheid. Als u in het bezit bent van een rijbewijs D met code vakbekwaamheid, kunt u het praktijkexamen doen voor het rijbewijs DE (bus met aanhangwagen).
De code vakbekwaamheid wordt, na het behalen van het DE rijbewijs, dan ook achter de categorie DE op het rijbewijs geplaatst.

Theorie-examen Rijbewijs + Vakbekwaamheid deel 1

Dit examen toetst de kennis en de toepassing van verkeersregels en de kennis van de technische aspecten en de op de veiligheid gerichte kennis van de voertuigtechniek van vrachtauto en autobus.

Theorie-examen Vakbekwaamheid D deel 2

Dit examen toetst de kennis van vervoersadministratieve zaken, veiligheidsaspecten, imago van het beroep en de markt van het personenvervoer.

Theorie-examen Vakbekwaamheid D deel 3

Dit examen toetst de kennis van vervoersadministratieve zaken, veiligheidsaspecten, imago van het beroep en de markt van het personenvervoer.