Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Brouwer Verkeersopleidingen

vorige
 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Brouwer Verkeersopleidingen
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Brouwer Verkeersopleidingen

Waardeer deze rijschool

53a6aa4d3d9f4.jpeg

Auto

2 to drive

img_carPer 01-11-2011 is 2 to drive van start gegaan. 2 to drive houdt in dat je al vanaf 17 jaar examen mag doen om je autorijbewijs te halen. Je mag al starten met rijlessen vanaf 16,5 jaar. Ben je geslaagd voor het rijbewijs dan moet je onder begeleiding rijden tot je 18 jaar bent geworden. De rijopleiding blijft verder hetzelfde.

Spoedopleiding in 5 of 10 dagen.

Het is ook mogelijk om je rijbewijs in 5 dagen te halen. Je moet dan wel al in bezit zijn van je theoriecertificaat en overdag over voldoende tijd beschikken.

Reguliere opleiding

Wil je het rijbewijs in een rustiger tempo halen is dat ook mogelijk. Doorgaans wordt er gelest in blokken van 1 of 2 uur.

Tussentijdse Toets

Op ¾ van je opleiding wordt er een tussen tijdse toets afgenomen bij het CBR. Dit wordt gedaan door een examinator. Deze beoordeelt je aan de hand van de exameneisen en geeft aan het einde van de toets aan hoe je ervoor staat en waar nog aan gewerkt moet worden. De toets is in feite hetzelfde als een examen waardoor je op het echte examen weet wat je te wachten staat en daardoor waarschijnlijk niet zo zenuwachtig zult zijn. Tijdens de toets worden ook bijzondere verrichtingen gedaan en als die goed gaan krijg je daar vrijstelling voor op je eerstvolgend examen.

Motor

motor

Motor-rijopleiding

Voor velen is motorrijden een van de mooiste dingen in het leven, het zonnetje, de wind in je gezicht en lekker toeren in je vrije tijd. Op het moment dat de eerste zonnestralen weer door de wolken komen, gaat het hart van een motorrijder sneller kloppen. Hij haalt z’n motor van stal en trekt de wijde wereld in en het is weer genieten! Helaas niet voor iedereen, want elk jaar zijn er toch een aantal waarbij het iets anders is gegaan dan dat ze gehoopt hadden. Een stuurfoutje, iets te hard een bocht in of door een automobilist over het hoofd gezien worden kunnen redenen zijn waardoor men gevallen is of een ongeluk heeft gehad. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen gaan wij uitgebreid in op verschillende aspecten van het motorrijden zoals voertuigbeheersing, het herkennen van gevaar en het omgaan daarmee. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de veiligheid en die staat dan ook altijd voorop.

Door het steeds drukker wordende verkeer en het haastige leven wat men tegenwoordig leidt wordt er steeds meer van ons verlangd. Het is belangrijk dat je goed voorbereid de weg op gaat. Om daarmee te beginnen hebben wij motorkleding klaar liggen om veilig de weg op te gaan en proberen we in je opleiding de welbekende Mergellandroute in Limburg te laten rijden. Hier wordt bekeken of hetgeen je geleerd hebt ook toegepast wordt! Dit is in de eerste plaats een hele leerzame maar ook een hele mooie en leuke dag.

Examen

Het motorexamen bestaat uit 3 delen:

 1. De theorie, die moet je in je bezit hebben wanneer je het AVD examen gaat doen, heb je nog geen autorijbewijs dan moet je de theorie hebben voordat je gaat lessen.
 2. AVB, dit is het examen voertuigbeheersing (bijzondere verrichtingen).
 3. AVD, dit is het examen verkeersdeelneming (het rijden) die je pas mag gaan doen als geslaagd bent voor je theorie en voor de AVB.

Spoedopleidingen

Je kan je rijbewijs al in 6 dagen halen afhankelijk van de tijd en aanleg die je hebt. Hierbij is het wel van belang dat je voor aanvang van de lessen al in bezit bent van het theorie-certificaat.

Try-out

Loop je rond met het idee om je motorrijbewijs te halen maar je weet niet zeker of je het wel leuk vindt, doe dan geheel vrijblijvend een TRY-OUT. Tijdens dit 2 uur durende avontuur maak je kennis met het motorrijden en kom je erachter of het iets voor jou is.

Aanhanger

aanhanger

Wat voor een aanhanger mag je nu achter je auto hangen? Dit is altijd een leuke discussie op feestjes.

Eigenlijk is het niet zo moeilijk! Stel jezelf de onderstaande vragen en dan weet je het antwoord.

1. Is de aanhangwagen zwaarder als 750 kg? Antwoord: NEE. Dan mag je hem met je B rijbewijs trekken (mits de auto het kan/mag). Antwoord: JA. Stel jezelf de volgende vraag.

2. Is de maximum massa(ledig gewicht + laadvermogen) van de aanhangwagen + de maximum massa van de auto meer als 3500 kg? Antwoord: NEE. Dan mag je de combinatie met je B-rijbewijs rijden. Antwoord: JA. Dan heb je je B1 of BE rijbewijs nodig.