Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Verkeersschool Hoek Bouma B.V.

vorige
 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Verkeersschool Hoek Bouma B.V.
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Verkeersschool Hoek Bouma B.V.

Waardeer deze rijschool

53a551268536a.png

Voor al uw rijbewijzen bent u bij Hoek Bouma aan het juiste adres.

Verkeersschool Hoek Bouma is een multifunctioneel opleidingscentrum op het gebied van Verkeer, Transport en Logistiek in Noord-Holland. Er worden diverse opleidingsmogelijkheden aangeboden, zoals dag-, avond- en zaterdagopleidingen. Hierdoor kan er altijd op korte termijn gestart worden. Naast reguliere opleidingen biedt Verkeersschool Hoek Bouma ook maatwerk en spoedcursussen.

Verkeersschool Hoek Bouma beschikt over een modern opleidings- en examencentrum in De Goorn, perfect bereikbaar via de N243. Op ons terrein van 5.500 m² hebben wij de beschikking over een oefenterrein, een logistiek opleidingscentrum en in het hoofdgebouw zijn diverse leslokalen, het simulator centrum, kantoorruimtes en een ruime kantine ondergebracht.

Door onze jarenlange ervaring (sinds 1961), uitstekend geschoolde instructeurs en de modernste lesmaterialen zijn wij de meest toonaangevende en vooruitstrevende verkeersschool van Noord-Holland. Wij weten als geen ander wat er van de kandidaten wordt verwacht bij een rijtest, een toets of een examen. Wij kunnen de volledige organisatie van de opleidingen op ons nemen, zodat u slechts één aanspreekpunt hebt.

53a551b341193.png

Opleidingen voor personenauto rijbewijs B

Wil je goed leren autorijden? Dan ben je bij verkeersschool Hoek Bouma aan het juiste adres. Wij beschikken over een enthousiast team rij-instructeurs, dat jou graag het autorijden wil leren. Alle instructeurs hebben extra aanvullende opleidingen gevolgd, met als doel jou in één keer te laten slagen bij het CBR.

Je krijgt altijd rijles van dezelfde instructeur, tenzij je dit zelf niet wilt. Bij je opgave kun je jouw wensen en behoeften aangeven, hier wordt dan rekening mee gehouden tijdens de rijopleiding. En wij kijken welke instructeur het beste past bij jouw persoonlijkheid.

De lesauto’s waarmee wij lessen, zijn allemaal voorzien van een groen milieulabel. Het zijn geschakelde VW polo’s en één VW polo automaat. De lesauto’s zijn voorzien van airco, ABS, stuurbekrachtiging, navigatie en in de winter goede winterbanden. In de lesauto’s mag niet worden gerookt.

Wij geven autorijles in de regio’s Hoorn, Heerhugowaard,Alkmaar en Purmerend en omstreken.

53a551dd5e0d7.png

Opleidingen voor motorrijbewijs A

Wil je goed leren motorrijden? Dan ben je bij Verkeersschool Hoek Bouma aan het juiste adres. Wij beschikken als één van de weinige rijscholen in Noord Holland over een eigen oefenterrein en wij hebben enkele zeer ervaren en heel enthousiaste instructeurs. Alle instructeurs zijn KNMV gediplomeerd, met als doel jou in één keer te laten slagen voor je examen.

Het materieelOm je te leren rijden in de praktijk hebben wij de volgende motoren:
Categorie A1: KTM 125
Categorie A2: Yamaha XJ 600 lichte categorie, Honda CBF 500 of Honda CB 250 lichte categorie
Categorie A : Yamaha XJ 600
Al deze motoren zijn uitermate geschikt om je op te leiden tot een veilige motorrijder.

TheorieopleidingHet is van groot belang dat je de verkeersregels kent, dit is onmisbaar bij de praktijklessen. Onze (jarenlange) ervaring is dat een klassikale theorieopleiding je veel beter voorbereid op het examen. Dit zien wij ook aan de slagingspercentages van de theorie-examens. Wij geloven dat je het theorie examen voor de motor in 1 keer kunt halen als je onze klassikale opleiding hebt gevolgd. Zak je toch, dan mag je gratis de opleiding nog een keer volgen.

De theoriecursus verzorgen we ‘s avonds en op de dag van het examen is er een examentraining met aansluitend het theorie-examen. Het lesmateriaal krijg je in bruikleen en kun je twee weken voor de theoriecursus ophalen zodat je je goed kunt voorbereiden. We adviseren je om zo spoedig mogelijk na het begin van de opleiding het theoriecertificaat te halen, dit komt jouw praktijkopleiding ten goede. Het examen voertuigbeheersing mag je nog afleggen zonder dat je het theoriecertificaat A hebt gehaald. Tijdens het examen verkeersdeelneming moet je beschikken over het theoriecertificaat A.

PraktijkopleidingHet motorexamen is opgesplitst in twee examens, namelijk voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD).
VoertuigbeheersingOp ons afgesloten terrein leer je de basisprincipes van het motorrijden. Aan de hand van twaalf bijzondere verrichtingen leer je de motor onder controle te krijgen. Bij het examen zijn er vijf verplichte bijzondere verrichtingen, daarnaast kiest de examinator nog twee andere. Het certificaat AVB is één jaar geldig.
VerkeersdeelnemingTijdens de rijlessen op de openbare weg wordt aandacht besteed aan je kijkgedrag, de plaats op de weg en je verkeersinzicht. Al deze punten zijn van groot belang om veilig te kunnen motorrijden. Tijdens de praktijklessen op de openbare weg moet je het rijbewijs B of theoriecertificaat A bij je dragen.

Beschermende kleding en een valhelm worden tijdens de lessen en examens in bruikleen gegeven, wel dien je zelf voor stevige laarzen of hoge schoenen te zorgen.

53a552080b293.png

Opleidingen voor bromfietsrijbewijs AM

Vanaf 16 jaar mag je met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Wil je goed leren brommer rijden? Dan ben je bij Verkeersschool Hoek Bouma aan het juiste adres. Wij beschikken als één van de weinige rijscholen in Noord Holland over een eigen oefenterrein. Ook hebben wij enkele zeer ervaren en heel enthousiaste instructeurs. Alle instructeurs hebben extra aanvullende opleidingen gevolgd, met als doel om jou in één keer te laten slagen voor je examen.

De rijopleiding
De rijopleiding AM bestaat uit twee onderdelen: de theorie en praktijk. Het bromfietsrijbewijs is verplicht voor iedereen die een brom- of snorfiets wil besturen. Uitgezonderd zijn degenen die in het bezit zijn van een geldig Nederlands autorijbewijs. Met het bromfietsrijbewijs mag je ook in een brommobiel rijden.

Theorie-examen
De theorieopleiding bestaat uit een theoriecursus en examentraining, deze opleiding verzorgen wij maandelijks. De theoriecursus vindt plaats op de zaterdag van 08.00 uur tot 15.00 uur en de examentraining op de maandagochtend daaropvolgend, met aansluitend het theorie-examen bij het CBR in Alkmaar. Het vervoer naar de examenlocatie wordt door ons verzorgd. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen, gesloten vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Hiervan dien je er minstens 44 goed te beantwoorden. Vanaf 15,5 jaar mag je het theorie-examen afleggen voor de bromfiets. 

Het lesmateriaal kun je afhalen na ontvangst van de uitnodigingsbrief, ongeveer twee weken voor het examen. We raden je aan om het lesmateriaal goed te bestuderen voordat je deelneemt aan de theoriecursus. Als je je opgeeft bij ons voor een theorieopleiding krijg je de boeken in bruikleen. Ook kun je de verkeerstheorie zelf oefenen, hiervoor zijn diverse leermiddelen. Er zijn boeken, CD-ROM’s en DVD’s op de markt. Deze leermiddelen kun je ook aanschaffen bij Verkeersschool Hoek Bouma.

De praktijkopleiding
Nadat het theoriecertificaat is behaald start de praktijkopleiding. Meestal begint deze met een les (intake) op ons eigen oefenterrein. Aan de hand van deze les kunnen wij goed inschatten wat jouw niveau is. Dikwijls kunnen na deze intake de lessen op de openbare weg en het afsluitende examen worden afgesproken.

Tijdens de rijlessen en het praktijkexamen dien je minstens 16 jaar te zijn en een geldig legitimatiebewijs en het theoriecertificaat bij je te hebben. Beschermende kleding, een valhelm en handschoenen krijg je tijdens de rijlessen en het praktijkexamen van ons in bruikleen. Het is niet mogelijk om op jouw eigen bromfiets de rijlessen te volgen en examen te doen.