Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Autorijschool Relker

vorige
 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Autorijschool Relker
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Autorijschool Relker

Waardeer deze rijschool

Auto (B) 

De opleiding voor het rijbewijs B bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Om examen te kunnen doen voor de theorie dient u minimaal 16,5 jaar te zijn, dit geldt tevens voor het volgen van rijlessen. Een praktijkexamen kan afgenomen worden bij een leeftijd van 17 jaar. (U dient dan wel tot 18 jaar onder begeleiding te rijden).

Het is toegestaan de theorie- en de praktijkcursus tegelijkertijd te volgen, maar om het praktijkexamen te mogen afleggen moet het theorie-examen reeds zijn behaald.
Elke dinsdag en woensdag van 19:00 tot 21:00uur verzorgen wij de theorielessen.

Motor
Ben jij al 20 jaar of word je dat binnenkort? Dan is het handig om te weten dat je per 1 januari 2014 vanaf je 20ste rechtstreeks je rijbewijs A2 voor de middenzware motor kunt halen. Je hoeft dan niet eerst meer je rijbewijs A1 te halen.

Vrachtauto

Om met een vrachtauto te mogen lessen moet u in het bezit zijn van het geldig Nederlands personenauto- rijbewijs B.
Een vrachtauto is een motorvoertuig waarvan het ledig gewicht vermeerdert met het laadvermogen meer bedraagt dan 3500 kg. De Europese Unie heeft bepaald dat vanaf 8 september 2008 alle personen van de Europese lidstaten die een vrachtautorijbewijs willen halen dezelfde examens moeten afleggen. Personen welke het rijbewijs voor de vrachtauto willen halen kunnen kiezen voor beroepsmatig (vakbekwaamheidtraject) of niet beroepsmatig (rijbewijstraject).

Aanhanger (BE)

Dit rijbewijs is bestemd voor iedereen die met een 'zware" aanhanger achter de auto wil gaan rijden. Voorheen was het zo geregeld dat als het ledig gewicht + laadvermogen meer bedraagt dan het ledig gewicht van uw auto het E rijbewijs verplicht is. Ook als de combinatie meer weegt dan 3500 kg moet u het E rijbewijs bezitten.

Als u op of na 19 januari 2013 uw BE rijbewijs haalt, mag het gewicht van de anhangwagen of oplegger niet zwaarder zijn dan 3500 kg. Het maakt hierin niet meer uit of de auto of aanhanger zwaarder is, als het totaal gewicht maar niet boven de 3500 kg komt.