Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Pijl Rijschool B.V.

vorige
 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Pijl Rijschool B.V.
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Mail dit bedrijf

  Stuur een bericht naar Pijl Rijschool B.V.

Waardeer deze rijschool

Waarom Rijschool Pijl?

Rijschool Pijl is sinds 1993 gevestigd in Hardinxveld-Giessendam en bedient de omringende regio voor de examencentra in Dordrecht en Gorinchem.

 • check Goede persoonlijke begeleiding
 • check Hoog slagingspercentage
 • check Goed gekwalificeerde instructeurs
 • check Een rijles van 60 minuten!
 • check Gekwalificeerd Faalangst instucteur

Je wilt je autorijbewijs halen?

Sinds 1 november 2011 mag je vanaf 16,5 jaar al beginnen met je rijopleiding. Voor de autorijlessen maken wij gebruik van de aanbevolen lesmethode: Het Nieuwe Rijden.

Voor de lessen maken wij gebruik van sportieve, luxe uitgeruste auto’s, waarin je in alle rust vertrouwd wordt gemaakt met het rijden op de Nederlandse wegen.

Kandidaten voor het autorijbewijs worden opgehaald op een vooraf afgesproken plek. Dit kan uw huis zijn, maar ook het werk of school.

Het Examen

Om praktijkexamen te mogen doen moet je eerst in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Voor deelname aan zowel het theorie- als het praktijkexamen moet je minimaal 16,5 jaar zijn. Deze leeftijdsgrens geldt ook voor de rijlessen.

Het CBR verzorgt in Nederland de rijexamens. Tijdens het examen beoordeelt het CBR of je goed in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Daarbij speelt de veiligheid van jezelf en van anderen een grote rol. Als je rijvaardigheid voldoende is om zelfstandig de weg op te kunnen, verstrekt het CBR een Verklaring van rijvaardigheid.

Motorrijles

Voor de rijlessen maken wij gebruik van de Kawasaki ER-6 met ABS, een Kawasaki ER5 en een Yamaha XJ600S.

Tijdens de rijles rijdt een instructeur achter je aan, terwijl je zelf de motor bestuurt. Via een oortelefoon staat de instructeur met je in contact om instructies door te geven.

Wij hebben motorrijkleding, handschoenen en helmen voor leerlingen ter beschikking, zodat je deze niet gelijk aan hoeft te schaffen.

De rijlessen beginnen en eindigen bij onze rijschool.


Er zijn 3 categorieën motorrijbewijs: A1, A2 en A. Welke categorie je nodig hebt, hangt af van het motorvermogen, je leeftijd en ervaring:

 • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
 • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van minimaal 25 tot maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1. (vanaf 1 januari 2014 vervalt de categorie A1 voor de 20 jarigen)
 • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen (50 kW of meer); de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Het examen

Sinds 1 april 2004 word je tijdens het examen in meer bijzondere verrichtingen getoetst dan voorheen. Zo moeten de kandidaten nu niet vier, maar zeven bijzondere verrichtingen uitvoeren.

Door die uitbreiding is het motorexamen gesplitst in tweeën:

Voertuigbeheersing Verkeersdeelneming

Om motorrijders te leren zich goed te beschermen, gelden er sinds 30 september 2003 eisen voor de kleding op het praktijkexamen.

Recensies over Pijl Rijschool B.V.

5
Pijl Rijschool B.V.2014-06-26
Johan de Groot
Ben heel tevreden over mijn rijles bij Pijl. Geen cent teveel en was best gezellig.... Zal ze ''missen'' nu ik mijn rijbewijs heb :)
Datum van beoordeling: donderdag 26 juni 2014
5
Pijl Rijschool B.V.2014-06-09
John Baan
Heb eerst mn Auto en later nog mijn aanhanger rijbewijs gehaald bij Rijschool Pijl.Alles was gezellig en relaxed en wie weet... binnenkort ook mijn motorrijbewijs maar gaan doen.
Datum van beoordeling: maandag 9 juni 2014
Pijl Rijschool B.V.2014-06-06
Leo
zie de website www.rijschoolpijl.nlvoor alle informatie
Datum van beoordeling: vrijdag 6 juni 2014

Pijl Rijschool B.V. wordt door onze klanten beoordeeld met een gemiddelde score van 3.3 uit 5 (gebaseerd op 3 Recensies).