Je bent hier:

Advertenties door Google

Terug

Autorijschool Richard Weijers

vorige
 • Stuur naar vriend(in)

  Advertentie: Autorijschool Richard Weijers
  Jouw naam:
  Jouw e-mailadres:
  Beschrijving:
   
 • Stuur een bericht naar Autorijschool Richard Weijers

Waardeer deze rijschool

Rijopleiding in Stappen

De naam zegt het eigenlijk al. Bij de Rijopleiding in Stappen leer je in stappen. Je gaat steeds een stap verder, als je de vorige stap voldoende beheerst. Je eerste stap is meestal een huiswerkopdracht. Je laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 scripts, verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets.

Na afronding van de eerste module worden je kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toets af.

Handelingsscript en leerlingkaart:

Tijdens de Rijopleiding in Stappen leer je de verschillende handelingen die je tijdens autorijden moet beheersen. Deze handelingen worden beschreven in zogenaamde scripts. Een script behandelt bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of ingehaald worden. In de RIS gebruik je voor het aanleren van deze scripts een lesboek. Zo`n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling in telegramstijl.

Een voorbeeld is het script SCAN: kijk tweehonderd meter vooruit, blik niet fixeren, kijk binnenspiegel, kijk voor de auto, kijk buitenspiegel. Je leert aan de hand van zo`n script gemakkelijker de verschillende onderdelen van het autorijden beheersen.

Een script is net een checklist: je doorloopt netjes alle stappen. Je instructeur en examinator spreken beiden dezelfde taal. En dat voorkomt veel verwarring.

In de Rijopleiding in Stappen krijg je je eigen leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kan je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Na bijna elke les wordt er weer een vooruitgang aangetekend op je kaart. De leerlingkaart is opgenomen in het curcusboek voor de leerling.

Slagingspercentage

De Rijopleiding in Stappen is vooraf uitgebreid getest: met uitstekende resultaten. De cijfers ondersteunen

Het gemiddelde slagingspercentage van de laatste proef (2005 t/m maart 2006) met Risleerlingen bedraagt 70 procent, ruim 25 procent meer dan het landelijk gemiddelde! Uiteraard geeft zo`n testresultaat nog geen garanties, maar het zegt wel veel. Deelnemende instructeurs, leerlingen én exdat.aminatoren zijn unaniem enthousiast.